Werkwijze

Mindsession is opgericht vanuit het idee dat het herpakken van je eigen kracht niet past bij lange wachttijden of reistijden. Gewoon bij jou thuis (of waar je wilt) face-to-face therapie doormiddel van beeldbellen! Met Mindsession volg je online een volwaardig therapeutisch traject. Laten we het vooral makkelijker maken, je hebt al genoeg uitdagingen op je pad.

Pak de kans om vrijblijvend kennis te maken

Je meldt je aan via het contactformulier waarna de therapeut contact met jou op kan nemen voor een vrijblijvende kennismaking. Ook kun je daarbij aangeven direct te willen starten met een intakegesprek.

Wanneer je wilt starten met de therapie, wordt er gezamenlijk met jou een intakegesprek ingepland. Om de aanmelding te voltooien wordt er gevraagd naar jouw persoonsgegevens – hetgeen elke therapeut wettelijk verplicht is vast te leggen - en een kopie van de (eventuele) verwijsbrief van de huisarts. Na het vaststellen van de afspraak ontvang je ook de link om te kunnen videobellen met de therapeut.

Bij de intake gaan we samen in op jouw hulpvraag en worden de doelen gesteld waar je tijdens de therapie aan wilt werken. Daarbij bespreken we het plan van aanpak en de (eventuele) diagnose. Dit wordt samengevoegd in een behandelplan welke jij digitaal tot je beschikking krijgt. Jouw huisarts krijgt (bij een verwijzing en met jouw toestemming) tevens een brief dat jij start met de behandeling. Mochten we na de intake concluderen dat Mindsession niet de zorg kan bieden wat past bij jouw hulpvraag (of je ervaart geen klik met de therapeut), denkt de therapeut graag samen met jou na over eventuele alternatieven en zal daarna het dossier gesloten worden.
De meeste behandelingen duren zo’n 4 tot 12 sessies. Hoeveel gesprekken u nodig heeft hangt af van uw hulpvraag, problematiek en doelen. Bij aanvang, halverwege en aan het einde van de behandeling wordt er mondeling en middels een vragenlijst (ROM: Routine Outcome Monitoring) afgenomen om de voortgang te evalueren zodat we weten of we op de juiste weg zitten.

Klachten ontstaan vaak door patronen die moeilijk te doorbreken zijn of een opeenstapeling van moeilijke gebeurtenissen. De regie over jezelf wordt op dat moment vaak als verloren ervaren. Binnen de therapie werkt jouw behandelaar met jou samen om deze kracht weer terug te vinden zodat jij weet hoe je zelf weer verder kunt. Er zijn meerdere wegen naar Rome en samen met jouw behandelaar wordt gekeken naar de best passende methodiek. De basis ligt bij de kwaliteitsstandaarden van de GGZ (de meest effectieve behandelwijzen volgens onderzoek) . Er is geen "one-size-fits-all" therapie en om deze reden zijn er verschillende (evidence-based) technieken die ingezet kunnen worden bij de behandeling bij Mindsession:

  • Oplossingsgerichte Therapie (OT)
  • Cognitieve Gedragstherapie (CGT)
  • Acceptance and Commitment Therapy (ACT)
  • Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR)
  • Preventie Cognitieve Training (PCT)
Meer informatie over deze behandelvormen kun je vinden bij de veel gestelde vragen. Daarbij is er ook de mogelijkheid om gebruik te maken van EHealth modules van Therapieland indien dit aansluit bij de doelen die we hebben vastgesteld in het behandelplan. Soms is het op die manier makkelijker om zelf aan de doelen te werken tussen de sessies door. Daarnaast blijft de module beschikbaar na afronding van de therapie waardoor je het geleerde altijd nog even kunt ophalen.
Bij het einde van de behandeling wordt er – met jouw goedkeuring- een ‘uitschrijfbrief’ opgesteld naar de huisarts. Indien nodig, kan deze brief ook een doorverwijzing zijn mochten wij dit samen besluiten. Het dossier wordt gesloten, maar jij blijft daarna toegang houden tot het online platform waar jouw eventuele opdrachten zijn ingevuld zodat je altijd even terug kan blikken.

Bekijk het privacy statement voor meer informatie over jouw dossier, geheimhoudingsplicht en veiligheid.